Strach mužů z jemnohmotného světa.

Toto téma mi přijde velmi zajímavé a klíčové k pochopení důvodů, proč se zatím tolik mužů vyhýbá seberozvoji a obecně připuštění myšlenky, že nás něco přesahuje, že existuje něco, na co se nedá sáhnout a co nás i přesto silně ovlivňuje. 

Toto téma je myslím velmi komplexní a zahrnuje jak kulturní, tak psychologické aspekty.

Jemnohmotný svět bývá spojován s duchovností, intuicí, emocemi a neviditelnými energiemi, což jsou oblasti, které jsou často vnímány jako více „ženské“ či méně racionální. Zde je několik důvodů, proč někteří muži mohou mít z jemnohmotného světa obavy nebo se mu vyhýbat:

1. Kultura a společenské normy

  • Maskulinita a racionalita: V mnoha kulturách je mužství spojováno s racionálním, logickým a pragmatickým myšlením. Jemnohmotný svět, který je spíše založen na intuici, pocitech nebo duchovnosti, může být vnímán jako méně vědecký nebo „neuchopitelný“. Společnost očekává, že muži budou silní, logičtí a věcně orientovaní, což může vést k odmítání toho, co se zdá nejasné či emocionální.

2. Strach z neznámého

  • Neuchopitelnost a nejistota: Jemnohmotný svět zahrnuje oblasti, které nelze snadno změřit nebo vědecky prokázat. Pro některé muže může být tento svět příliš abstraktní nebo nepochopitelný. Strach z neznámého může vyvolat pocit bezmoci a nejistoty, což je v rozporu s mužskou potřebou kontroly a kompetence.

3. Odpojení od emocí

  • Emoce jako slabost: Ještě stále je většina mužů vychovávána k tomu, aby potlačovali své emoce a neprojevovali je veřejně. Jelikož jemnohmotný svět často zahrnuje práci s emocemi, intuicí a duchovními prožitky, může pro ně být těžké se s těmito aspekty ztotožnit. Vyhýbání se těmto oblastem může být způsob, jak se chránit před tím, co vnímají jako „slabost“.

4. Racionální myšlení vs. duchovno

  • Konflikt mezi vědou a spiritualitou: Někteří muži se mohou cítit nepohodlně při vstupu do duchovních oblastí, protože jsou zvyklí na racionální myšlení a vědecké důkazy. Jemnohmotný svět je více o víře, pocitech a osobních prožitcích, což může být pro racionálně orientované lidi těžko přijatelné.

5. Strach z odhalení zranitelnosti

  • Zranitelnost a otevřenost: Přijetí jemnohmotného světa často znamená otevřít se vnitřnímu světu emocí a duchovna. To může vést k pocitu zranitelnosti, což je pro některé muže nekomfortní. V jejich pojetí světa je totiž síla spojena s uzavřeností a schopností skrývat své pocity.

6. Dědictví patriarchátu

  • Nedůvěra (často spíš ale strach) k „ženským“ tématům: Patriarchální systémy často vytvářely propast mezi mužskou a ženskou energií, přičemž spiritualita, intuice a jemnohmotný svět byly vnímány jako spíše „ženské“ domény. Muži mohli být kulturně naučeni, že tyto oblasti jsou méně důležité nebo méně hodnotné.

7. Ego a kontrola

  • Potřeba kontroly: Jemnohmotný svět je často o odevzdání kontroly a přijetí, že existují věci, které nelze ovládat. Pro některé muže je těžké se s tímto konceptem smířit, protože maskulinita je v mnoha kulturách spojena s kontrolou a dominancí.

 

Za mě je naprosto skvělé, že i přes všechny tyto důvody (či překážky) se stále více mužů snaží otevřít a dát „šanci“ a důvěru neviditelnému světu. Energiím, kterým třeba ještě úplně nerozumí, ale někde v hloubi sama sebe cítí, že je to krok správným směrem, že je tam „cosi“ co by jim mohlo přinést další poznání a hlubší smysluplnost jejich konání či žití. Myslím, že je to velmi důležité a velice si cením každého odvážného muže, který se rozhodne udělat tento krok směrem k důvěře a poznávání nového.

Já osobně s muži velmi ráda spolupracuji. Konzultace či dlouhodobé programy jsou vždy jasné, konstruktivní, zbytečně se „nerozplizávají“ do malicherností.

Odvaha:

* která je ke mě přivádí je vždy příslibem dobrých výsledků

* je totiž základem k osobnímu růstu

* je klíčem k vystoupení ze starého a objevení nového

 

A pokud máte odvahu jít do neznámého a chcete udělat první krok nebo se už svůj život snažíte tvořit vědomě a jen potřebujete občas podpořit a na části své unikátní cesty doprovodit, koukněte na Nabídku služeb a vyberte si přesně tu, kterou právě nyní nejvíce potřebujete.

 

Průvodkyně životní rovnováhou
Zakladatelka Program Aura Matrix
 
* S.O.S. konzultace
* Mentální a energetická analýza
* Čtení a diagnostika aury
* Meditace
* Programy Aura Matrix Business a Reconnection

 

Chcete se rovnou objednat nebo kouknout na celou nabídku?

LIfebalanceguideLenkaSoukupová